Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 101
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1378
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 358
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 193
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 101
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1378
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 358
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 193
Składniki
Kulki: 25 dag serka mascarpone • 2 łyżki kakao • 15 dag gorzkiej czekolady • szklanka zmielonych migdałów. Polewa: 10 dag białej czekolady • 10 dag gorzkiej czekolady • 2 łyżki oleju • 2 łyżki wiórków kokosowych • perełki, gwiazdki i posypka czekoladowa.
Czekoladę rozpuść w garnku, odstaw do przestudzenia. Ser miksuj przez chwilę, aż będzie puszysty. Do czekolady i sera dodaj kakao, zmiksuj. Dodaj migdały, wymieszaj. Masę włóż do miski, wstaw do lodówki na 2 godziny.
Z zimnej masy uformuj kulki. Czekolady rozpuść w osobnych garnkach z dodatkiem oleju. Połowę kul zanurzaj w ciemnej czekoladzie, drugą połowę w białej.
Układaj je na papierze, część posyp wiórkami, resztę perełkami i gwiazdkami. Wstaw do lodówki.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień