Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pralinkowe chrupanki - polecam szczególnie na deszczowe dni. Do filmu, książki, dla gości. Okazja zawsze się znajdzie:) Inspirowane niezawodnymi przepisami Dorotus MW:)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5090
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32685
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 256
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5090
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32685
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 256
Składniki
Orzechy podsmażyć 3 minuty na patelni z rozgrzaną łyżeczką masła (mieszać cały czas, bo łatwo przypalić!). Ostudzić
Płatki kukurydziane zmielić lub pokruszyć na proszek. Masło zmiksować z cukrem pudrem i orzechami. dodać płatki i mleko w proszku. Z powstałej masy formować kuleczki, obtoczyć w cukrze pudrze lub zmielonych orzeszkach.