Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pralinki w czekoladzie"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 719
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36215
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 389
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 719
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36215
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 389
Składniki
Czas przygotowania 90 minut. Cena sztuki ok. 0,60 zł.
Masło, cukier puder, mąkę siekamy, a po chwili zagniatamy na gładkie ciasto. Formujemy z niego kulę, którą zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.
Ciastem wykładamy kwadratową blachę o wymiarach 24x24 cm i pieczemy 10–13 minut w 180oC.
Do miski przekładamy ser, cukier, śmietanę, cukier waniliowy i dokładnie wyrabiamy na gładką masę. Dodajemy jajka, mieszamy i na koniec wsypujemy budyń, mieszamy. Masę wykładamy na przestudzone ciasto i pieczemy 40–50 minut w 150oC.
Dobrze ostudzone ciasto kroimy w kostki wielkości pralinek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i, kiedy przestygnie, dokładnie pokrywamy nią sernikowe kostki.
Wartość odżywcza sztuki 180 kcal Białko 3 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 14 gŹródło: Rewia