Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Prawdziwe mielone"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Bułkę namocz w bulionie. Cebulę obierz, posiekaj. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą kajzerkę, cebulę oraz musztardę. Wbij jajko. Masę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą, pieprzem i majerankiem. Dobrze wyrób. W czasie wyrabiania dolej kilka łyżek zimnej wody.
Z mięsnej masy uformuj 8 niewielkich kotlecików. Lekko je spłaszcz dłonią. Obtocz w tartej bułce. Usmaż na rozgrznym oleju na rumiano. Potem zmniejsz ogień, przykryj patelnię i trzymaj je jeszcze 7–10 minut, by doszły w środku.
ok. 35 minut , 1 porcja ok. 580 kcal.Źródło: Tina