Do góry

Desery Przepis na:

Prawdziwy Kisiel z truskawek

Prawdziwy Kisiel z truskawek

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 1783

Dodano:

Odsłon: 4561

Każda z nas robiła napewno kisiel z torebki. A czy taki naturalny domowy próbowałyście? Ma zupełnie inny niepowtarzalny smak :-)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do rondla wlewamy 600 ml wody. Rozmrozone truskawki wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy 3 minuty po czym rozdrabniamy widelcem. Do szklanki wlewamy 100 ml wody dodajemy mąkę ziemiaczaną, wlewamy sok truskawkowy i dodakłdnie mieszmay by pozbyć się grudek. Powstałym eliksirem zagęszczamy gotujące się truskawki i gotujemy jeszcze przez minutę.

  2. Wlewamy do salaterek. Dekorujemy bitą śmietną. Uwierzcie mi że z bitą śmietna smakuje jak lody :)Jeśli ktoś lubi bardzo słodki kiesiel mozna go dosłodzić lub dolać więcej soku.

  3. Kisiel można podawać na zimno i gorąco. Polecam ten sam przepis przy wykorzystaniu brzoskwiń z puszki !!! poezja

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 20 lutego 2012 Rzeczywiście jest pyszny.Ja robię podobny w wiśniami i zostawiam owoce w całości - też pycha.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nonka 30 maja 2011 Sok truskawkowy to ten z gotowania truskawek?Czy dobrze myślę?Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

asiunia54 05 kwietnia 2010 naprawdę wspaniały przepis ;-) do tej pory robiłam z torebki ale ten jest naprawdę wyśmienity nawet mój mąż się nim zajadał ;-p mniam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Olisia 31 marca 2010 Ale mi się słodko zrobiło i truskawkowo, kusisz tym przepisem :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 31 marca 2010 zawsze robię z torebki nie wpadłam na to że można inaczej a tu już drugi przepis w ciągu 24 h na domowy kisiel ,bardzo sie cieszę i chyba sie przestawie n te domowe

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 31 marca 2010 Ja robiłam taki :) pyszny jest no i ma kawałki owoców, naprawdę warto zrobić :) ja wolę osobiście bez bitej śmietany i tylko na ciepło ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń