Do góry

Dania główne Przepis na:

Prażone jabłka

Prażone jabłka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Prażone jabłka"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia

  2. Jabłka cienko obierz, włóż do garnka z wodą (by nie ściemniały). Pokrój w dużą kostkę (pokrojone również trzymaj w garnku z wodą). Wszystkie pokrojone jabłka odcedź, posyp cukrem. Praż na małym ogniu, aż owoce się zeszklą (jeśli ktoś chce otrzymać mus, powinien owoce smażyć dłużej, aż się rozpadną).

  3. Posyp cynamonem i świeżo startą gałką muszkatołową, dodaj miąższ z laski wanilii. Gorącymi jabłkami napełnij wyparzone słoiki (2 po 1 litr), szczelnie zakręć. Pasteryzuj 15-20 minut w temp. 100°C.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń