Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pieczywo na śniadanie.
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 164
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 297
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 162
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 462
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 65
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 164
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 297
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 162
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 462
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 65
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozrobić z mlekiem, częścią mąki i odłożyć do wyrośnięcia. Następnie połączyć z resztą mąki, 2 łyżkami cukru, żółtkami, masłem i śmietaną. Wyrobić ciasto ręką bardzo dokładnie i ponownie odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Następnie ciasto wyłożyć na stolnicę, formować obwarzanki, układać w formie posmarowanej tłuszczem i jeszcze odłożyć na parę minut. Posmarować rozmąconym żółtkiem, posypać cukrem.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Podawać z masełkiem.