Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubuine ciasto mojego męża :)) przepis znaleziony w Claudii troszkę zmodyfikowany :)
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 77
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 641
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 77
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 641
Składniki
Upiec biszkopt. Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wyłożonej papierem prostokątnej blachy o wymiarach 22 na 26 cm. Piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić.
6 białek ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier. Następnie dodać pokrojone Prince Polo i wiórki kokosowe. Wszystko razem wymieszać, wylać do wyłożonej papieren prostokątnej blachy i piec ok. 20 minut w temperaturze 170 stopni C. Ostudzić.
Żółtka ubić na parze, dodać cukier i nadal ubijać. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę i dodawać masę jajeczną, cały czas ucierając.
Na upieczony i ostudzony biszkopt wyłożyć krem, a następnie ciasto zb Prince Polo i lekko docisnąć. Masło rozpuścić a następnie dodać wodę, kakao, cukier i całość podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się połączą. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową i schłodzić w lodówce