Do góry

Desery Przepis na:

princessa z jabłkami

princessa z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 24

Dodano:

Odsłon: 3115

szybkie, proste i przepyszne

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczemy biszkopty i pozostawiamy do ostygnięcia. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, wsypujemy na patelnię, podlewamy odrobiną wody i dusimy przez chwilkę tak, żeby trochę zmiękły ale zachowały kształt.

  2. Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody i zalewamy jabłka odstawiamy do wystygnięcia

  3. Śmietankę ubijamy z cukrem, dodajemy starte na grubych oczkach princeski i pół białej czekolady. Dodajemy też ostudzoną, rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę.

  4. Przełożenie; biszkopt->na to tężejące jabłka->drugi biszkopt->masa->posypać pozostałą czekoladą startą na tarce i odstawić do lodówki, żeby stężało. smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń