Do góry

Przekąski Przepis na:

Prosciutto z melonem

Prosciutto z melonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 811 Ocena: 15785

Dodano:

Odsłon: 8134

Szybka, smaczna przystawka. Danie północnych Włoch. Użyłem melona żółtego.

Składniki

  • 1 dojrzały melon (ok. 800 g )
  • 12 cienkich plastrów szynki parmeńskiej
  • grubo zmielony pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Melona umyłem, osuszyłem, włożyłem go na kilka godzin do lodówki.
    Przekroiłem na połowę, usunąłem pestki. Pokroiłem połówki na sześć cząstek, z każdej ściąłem skórkę. Na półmisku ułożyłem na przemian cząstki melona i plasterki szynki. Posypałem pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

DomowaPiwniczka 18 września 2017 imprezowa przekąska :) wspaniała,a o pieprzu wcześniej nie pomyślałam :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 17 lutego 2015 Proste w przygotowaniu, a wygląda niezwykle wykwintnie i apetycznie :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 16 lutego 2015 Boskie i niezwykle smaczne połączenie! Wygląda bardzo kusząco :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń