Do góry

Desery Przepis na:

Prosta drożdżówka z kruszonka

Prosta drożdżówka z kruszonka

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 200

Dodano:

Odsłon: 5370

Jej zaleta jest to ze nie trzeba wyrabiac:) Ciasto pochodzi z jednej z ksiazek siostry Leoni i na stale zagoscilo w naszym domu:)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło roztopic, dodac mleko i lekko podgrza. Drodże rozetrzec z łyżka cukru. Jajka utrzec na gładka mase z cukrem. Wszystko to dodac do przesianej maki, wymieszac drewnianą łyżka. Pozostawic by podrosło i znow zamieszac. Gdy ponownie podrośnie wyłozyc na blaszke. Posypac kruszonka i pozostawic do wyrosniecia. piec ok 40 min.

  2. kruszonka : 3 lyzki maki duża łyzka masła, duza łyżka cukru, cukier waniliowy. Wszystko razem wygnieś i posypac ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sentinel 21 lutego 2010 Tak:) ciasto należy posypac kruszonka przed pieczeniem. Blaszka najlepiej dluga wąska typy keksówka.:) Życze smacznego:):)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

matimadzia 21 lutego 2010 Rozumiem że kruszonką posupujemy ciasto jeszcze przed wstawieniem do piekarnika, tak?
A blaszka jaka?
Mój mąż i synuś uwielbiaja takie drożdżówkowe ciasta, do tego kubek mleka i kolacja z głowy :) więc na pewno zrobię, dzięki :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń