Do góry

Sałatki Przepis na:

Prosta salatka jajeczno- pieczarkowa

Prosta salatka jajeczno- pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 956

Dodano:

Odsłon: 10655

Do tej salatki mozna tez dodac swiezy ogorek zielony, ale wtedy calosc dosc szybko podchodzi woda. Najczeaciej podaje salatke na swiezym pieczywie, a na wierzchu ukladam pokrojony w plasterki ogorek. Polecam

Składniki

  • 400 gram pieczarek
  • 6 jaj
  • 1 lyzka majonezu
  • sol, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki gotujemy w osolonej wodzie. Gotujemy takze jajka, wszystko pozostawiamy do wystygniecia. Pieczarki siekamy drobno, jajka kroimy w kostke. Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Calosc mieszamy i slatka gotowa.
    Uwielbiam na kolacke do swiezego pieczywa:)
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 06 lutego 2014 Przepyszna, robię taką od lat, ale z dodatkiem sporej ilości posiekanego szczypioru, wypróbuj, może i Tobie posmakuje :) pozdrawiam :) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń