Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
kapuste poszatkowac, cebule posiekac ale nie bardzo drobno, por pokroic w polplasterki, posolic, wymieszac i przycisnac talerzem, zeby warzywa zmiekly.
marchew i jablko zetrzec na tarce o grubych oczkach, dodac do warzyw (ok 30 min kapusta, cebula i por powinny byc przycisniete, zalezy czy lubimy bardziej miekkie czy twardsze warzywa).
wode pomieszac z oliwa, dodac pieprz, bazylie i oregano (ja juz nie sole, bo kapuste solilismy), powstalym sosem przelac warzywa, wymieszac, odstawic na ok godzinke, zeby smaki sie przegryzly :)