Do góry

Dodatki Przepis na:

Prosta surówka z kapusty pekińskiej

Prosta surówka z kapusty pekińskiej

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1649 Ocena: 38151

Dodano: 17.11.2017

Odsłon: 3242

W zasadzie za dużo pisać nie potrzeba. Prosta i szybka w przygotowaniu. Robi ją się dosłownie w pięć minut. Idealnie komponuje się z mięsem.

Składniki

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej (takiej z około 1 kg)
  • 1 duża marchew
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczku natki pietruszki
  • 1 pełna łyżka gęstej śmietany 18%
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę i kapustę drobno siekamy.
    Marchew obieramy i ścieramy na najmniejszych oczkach.
    Składniki przekładamy do miski, dodajemy śmietanę, majonez i posiekaną natkę pietruszki, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Schładzamy w trakcie przygotowywania dania głównego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń