Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu ciasto z malinami.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 172
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1766
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 172
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1766
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Składniki
Piekarnik nagrzewam do 180 st. C, a formę wykładam papierem do pieczenia. Pierwsza warstwa ciasta. Jaja ucieram z cukrem i cukrem wanilinowym na gładką masę. Mąkę przesiewam do miski i łączę ją z proszkiem do pieczenia, a następnie stopniowo dodaję do ciasta, wciąż miksując. Gdy powstanie jednolite ciasto, wciąż miksując wlewam powoli olej.
Druga warstwa ciasta. Postępuję tak jak w przypadku pierwszej warstwy, ale zaraz po mące dodaję kakao. Gotową masę wylewam na pierwszą warstwę ciasta, a na następnie układam umyte i odsączone maliny. Piekę około 30 minut.