Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdaję sobie sprawę, że to wariacja na temat, ale w końcu nie startuję w mistrzostwach świata w gotowaniu!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 639
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 503
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 639
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 503
Składniki
Filety (4 szt. na 4 osoby) umyć, osuszyć, ew. obrać z błon, pokroić każdy na 4 - 5 pasków w poprzek włókien. Posypać lekko solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Na zimną oliwę wrzucić pokrojoną drobno cebulę, zmiażdżony czosnek, starty na drobniutkiej tarce imbir (jak nie ma świeżego, to lepiej z niego zrezygnować niż dawać sproszkowany...), pokrojoną w kosteczkę chili (można wypestkować - będzie mniej pikantne) i 1 łyżeczkę curry w proszku. Podsmażyć na ostrym ogniu, po chwili wrzucić przygotowane wcześniej mięso i podsmażyć. Dodać pokrojoną w paski zieloną paprykę, chwilę zasmażać, pokrojone pomidory z puszki, reztę curry, zalać mlekiem kokosowym, delikatnie wymieszać i dusić na wolnym ogniu, pod przykryciem ok. 12 minut, często mieszając. Można doprawić solą, pieprzem lub cukrem - wg uznania. Podawać z ryżem basmati lub jaśminowym.