Do góry

Przekąski Przepis na:

Proste faszerowane jajeczka

Proste faszerowane jajeczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 209

Dodano:

Odsłon: 1008

Lekka i smaczna przekąska, na imprezę, śniadanie, ale i na świąteczny stół!

Składniki

  • Jajka - ilość w zależności od potrzeb u nie 6 jajek
  • Szynka konserwowa - 20 dag
  • Ketchup pikantny - ok 1 łyżki
  • Majonez - 3-4 łyżki
  • Musztarda - ok 1 łyżki
  • Szczypiorek
  • Sól i piperz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo - poobierać.

    Każde jajko ostrym nożem przeciąć na pół.

    Wyciągnąć żółtka do osobnej miseczki, a białka odłożyć na bok.

    Żółtka rozgnieść widelcem - jak najdrobniej.

  2. Do rozgniecionych żółtek dodać majonez, ketchup i musztardę i dokładnie wymieszać.

    Szynkę pokroić w bardzo malutką kostkę, dodać do żółtek.

    Szczypiorek drobniutko posiekać i również dodać do żółtek.

    Doprawić solą i pieprzem, ewentualnie dodać majonez, aby osiągnąć kremową konsystencję.

    Pastę z żółtek nakładać do przygotowanych wcześniej białek.

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń