Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto babkowe ze śliwkami i kruszonką. Ciasto puszyste i pyszne.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34813
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34813
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
ciasto- Masło ze śmietanką i połową cukru zagotować i przestudzić. Dodać żółtka, przesianą mąkę z proszkiem, ekstraktem i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli i resztą cukru. Porcjami dodawać do ciasta i delikatnie wkręcać. Rozsmarować w blaszce 30x40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
Na cieście poukładać połówki śliwek, brzuszkiem do dołu.
kruszonka- Zmiksować masło z cukrem i żółtkiem.Przesiać mąkę z proszkiem, dodać ekstrakt i znowu zmiksować, ale na niższych obrotach miksera. Nie zagniatać rozrzucić po śliwkach.
Piec ok.50 min. w 175 *C. Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem, albo polać cytrynową polewą.