Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Prosty czekoladowiec"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 301
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 164
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 86
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 301
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 164
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 86
Składniki
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,30 zł.
Czekoladę roztop z masłem. Kiedy ostygnie, dodaj śmietanę, wymieszaj. Jajka ubij z białym cukrem.
Makę przesiej, połącz z sodą i kakao. Wlej do niej przestudzone masło z czekoladą oraz jajka, wsyp brązowy cukier i skórkę cytrusów. Mieszaj, dopóki dobrze się nie połączą.
Foremkę (nie większą niż 20x20 cm) posmaruj masłem, wysyp bułką tartą. Wlej do niej ciasto. Piecz ok. 45 min w temperaturze 170°C. Polej polewami, tworząc abstrakcyjny wzorek.Źródło: Chwila dla Ciebie