Do góry

Desery Przepis na:

Prosty przepis na tort z bitą śmietaną i mascarpone

Prosty przepis na tort z bitą śmietaną i mascarpone

Autor:

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 2148

Dodano:

Odsłon: 4796

Prosty przepis na tort z bitą śmietaną i mascarpone

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać partiami cukier cały czas miksując. Następnie dodawać pojedynczo żółtka cały czas miksując. Kolejno dodać przesianą mąkę i całość wymieszać szpatułką. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać masę. Piec w temperaturze 160 stopni przez 40 minut .
    - Wyjąć z piekarnika i rzucić biszkopt w tortownicy na podłogę z wysokości ok. 40 cm. Po wystygnięciu przekroić na trzy równe placki.



    - Śmietanę ubić na sztywno w trakcie dodać łyżkami cukier puder cały czas miksując następnie dodać mascarpone zmiksować.


    Dolny placek biszkopta nasączyć ponczem , następnie rozsmarowuje konfiturę oraz 1/3 części kremu. Przykrywamy kolejnym blatem nasączmy wodą z cytryną i rozsmarowujemy 1/3 masy. Nakładamy ostatnim blatem nasączamy i rozdarowujemy górę oraz boki ostatnią częścią kremu. Na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi oraz czekoladą startą na tarce. Schłodzić w lodówce najlepiej całą noc

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń