Do góry

Desery Przepis na:

Prosty tort

Prosty tort

Autor: milus662

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano: 05.05.2012

Odsłon: 15821

Jest to tort bardzo smaczny a dzięki przechowywaniu w lodówce będzie zawsze świży

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wkładam do woreczka jajka. Waga jajek musi się zgadzać z wagą mąki i cukru.

  2. Jajka wbijam do naczynia wraz z cukrem i ubijam.

  3. Gdy masa będzie już przejrzysta i ładnie ubita łyżką mieszać i po trochu dodawać mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia

  4. następnie gdy wszystko się połączy sprawdzić czy nie jest za gęste w razie gdy tak jest dolać szklane wody.

  5. wlać masę do tortownicy wyłożonej margaryną i piec przez 45 min. w temperaturze 180 stopni

  6. Można następnego dnia można również gdy ciasto wystygnie zacząć napełnienie kremem. Dzielimy ciasto na 3 części.

  7. Na pierwszą warstwę (od dołu) na początek wylać trochę zapachu następnie posmarować masą krówkową.

  8. sporządzić bitą śmietanę czyli śmietane wylać do miski mieszać mikserem.Sporządzić żelatynę i ostudzoną dodać do kremu. Następnie miksować by bita śmietana była sztywna.

  9. Na początek drugiej warstwy polać zapachem. Wysmarować bitą śmietaną(zostawić trochę na wierzch)

  10. Wysmarować bitą śmietaną wierzch oraz boki tortu. Można posypać kolorowymi cukierkami. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pierozki2 25 lutego 2013 Mała uwaga! Bitą śmietane robi się ze śmietany 30-36%

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń