Do góry

Przekąski Przepis na:

Proteinowa wariacja na temat babeczek krabowych

Proteinowa wariacja na temat babeczek krabowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 484

Dodano:

Odsłon: 15650

Przepis powstał z dwóch powodów. 1. Miałam paluszki krabowe, a gdybym miała je znowu zjeść z samym jogurtem i korniszonem stanęłyby mi w gardle. 2. Na naszym smakerze kiedyś znalazłam bardzo fajny przepis na standardowe babeczki krabowe był bardzo prosty i jedyne czego wymagał to wyeliminowania mąki pszennej i tłuszczu. Udało się i jest pysznie.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paluszki krabowe kroimy w grubą kostkę, marchew ścieramy na tarce. Odstawiamy. Jajka mieszamy z mlekiem i solą, dodajemy proszek do pieczenia. Wrzucamy marchewkę. Mieszając rózgą dodajemy mąkę kukurydzianą i otręby owsiane. Na koniec mieszamy masę z serkiem homogenizowanym i paluszkami krabowymi. Przyprawiamy pieprzem.

  2. Wypełniamy papilotki do 3/4 ich wysokości. Pieczemy w 180 stopniach do " suchego patyczka".

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń