Do góry

Desery Przepis na:

Proteinowe fit placki z jabłkiem

Proteinowe fit placki z jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 172 Ocena: 881

Dodano:

Odsłon: 134

Zdrowe, odżywcze i pełnowartościowe placki z dodatkiem startego jabłka. Idealnie pasują na pożywne śniadanie lub deser.

Składniki

  • 2 średnie jabłka (200 g)
  • 60 g mąki żytniej
  • miarka białka/50 g twarogu chudego
  • woda
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia
  • "cukier puder" zmielony słodzik do posypania
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przecedzamy przez sito aby pozbyć się nadmiaru wody.

  2. .Pół jabłek wrzucamy do mąki i białka, dodajemy cynamon i mieszamy dolewając stopniowo wody. Masa ma być lekko gęstawa.

  3. Smażymy placuszki na oleju, do gotowych dodajemy resztę jabłka, posypujemy "cukrem pudrem" i zajadamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń