Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Prowansalskie racuchy drożdżowe"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 120
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 120
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi
Mleko lekko podgrzej, dodaj drożdże, wsyp cukier, wymieszaj. Jajka roztrzep. Gdy drożdże się rozpuszczą, wlej jajka, wsyp mąkę, posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, zmiksuj na gładkie ciasto.
Kukurydzę wsyp do ciasta, wymieszaj. Olej rozgrzej na patelni, łyżką wlej porcje ciasta, usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.Źródło: Chwila dla Ciebie