Do góry

Przetwory Przepis na:

przecier jabkowy

przecier jabkowy

Autor: anetta73

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 146

Dodano: 02.09.2010

Odsłon: 1093

Prosty,szybki i pyszny dodatek do deserow lub nalesnikow....przysmak mojego syna:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jablka obieram,wycinam, gniazda nasienne,oraz zcieram na tarce jarzynowej.

  2. Przekladam jabka do rondla,dodaje wode i cynamon.Gotuje na srednim ogniu,czesto mieszajac,az jablka sie rozgotuja.

  3. Na koniec dodaje brazowy cukier i dobrze mieszam.Gotowy przecier przekladam do sloikow i pasteryzuje ok.15 min.(proporcje cynamonu i cukru mozna zmieniac w zaleznosci od upodoban:)

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: jabka

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń