Do góry

Przekąski Przepis na:

przekąska

przekąska

Autor: lunia2

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano: 05.05.2010

Odsłon: 1153

szbkość przygotowania, smaczne

Składniki

  • plastry żółtego sera, ilość dowolna
  • plasterki wędliny, tyle ile plastrów sera
  • kiełki (brokuła, rzodkiewki, itp.), opakowanie
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. na każdy plaster sera kładziemy plaster wędliny (może być dowolna, a ja uzyłam karczek długo dojrzewający)

  2. na wędlinę układamy kiełki w ilości im więcej tym lepiej (byle starczyło na wszystkie plastry)

  3. spinamy wykałaczką lub czym kto ma (np. ozdobne szpadki)

  4. układamy na półmisku poprzetykane ósemkami pomidora, sałatą i każdym innym dowolnym świeżym warzywem tudzież plastrami samej wędliny zwinietej w rulonik

  5. Wygląda to rewelacyjnie i tak samo smakuje

  6. moi goście zajadali sie i b.chwalili

  7. do tego podałam grzanki z chlebka pszennego zapieczone po posmarowaniu masełkiem czosnkowym (do miękkiego masła wycisnąć kilka ząbków czosnku dobrze wymieszać i posmarować kromeczki przed włożeniem do piekarnika)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń