Do góry

Przekąski Przepis na:

Przekąska serowo- boczkowa

Przekąska serowo- boczkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 505

Dodano:

Odsłon: 7032

Przekąska , którą można zabrać na piknik....

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 30 dag boczku wędzonego -plastry
  • 30 dag sera żółtego -plastry
  • ketchup
  • przyprawy
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rozkładamy ciasto francuskie i smarujemy ketchupem wg. uznania i smaku

  2. Następnie rozkładamy plasterki sera żóltego

  3. i boczku, ja użyłam boczek wędzony rolowany.

  4. Doprawiamy i ciasto zwijamy w rulonik, kroimy na ok. 1 cm grubości plastry.

  5. gotowe wstawiamy na papier do pieczenia , na blaszkę i do piekarnika na ok. 50 min. żeby ciasto nabrało złocistego koloru. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

magdakos 22 października 2014 super! do wypróbowania na najbliższej imprezce:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 20 lipca 2014 fajna, szybka przekąska, za przepis duży "kciuk"

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 19 lipca 2014 i do tego wszystkiego, co Ewa napisała, bardzo szybka, super !

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewus71 19 lipca 2014 Ech aż mi slinka leci ,przekąska bardzo pyszna ,bardzo ładnie wygląda i pożywna co widać po składnikach

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń