Do góry

Przekąski Przepis na:

Przekąska z bakłażanem

Przekąska z bakłażanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 3685

Dodano:

Odsłon: 617

Szybka i łatwa przekąska na ciepło.

Składniki

  • bakłażany 2 szt
  • pomidory 2-3 szt
  • ser mozzarella 2 sztuki
  • sól
  • olej do smażenia
  • szczypiorek do posypania na wierzch
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Bakłażany pokroić w plasterki o grubości ok.1,5cm. Posypać solą i odstawić na kilka minut.

  2. Wysuszyć bakłażany. Obsmażyć na oleju z dwóch stron, żeby się lekko zrumieniły.

  3. Na blaszce wyłożonej papierem poukładać bakłażany. Na wierzch poukładać pomidory i pokrojoną mozzarellę. Wstawić d piekarnika 180st na ok.15min.
    Upieczone przekąski można posypać szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń