Do góry

Przekąski Przepis na:

Przekąska z łososia,twarogu w papierze ryżowym-sajgonki.

Przekąska z łososia,twarogu w papierze ryżowym-sajgonki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 596 Ocena: 10874

Dodano:

Odsłon: 383

Przekąska na imprezki bardzo smaczna i ciesząca oczy:)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Łososia podzielić na mniejsze części,dodać sos teriyaki oraz pastę wasabi,dokładnie wymieszać i odstawić na 10min.

    Twaróg pokroić na mniejsze części.Cebulę i paprykę pokroić na paski.


    Natkę posiekać.

    Każdy arkusz papieru ryżowego zmoczyć w przegotowanej letniej wodzie.
    Rozłożyć na blacie i ołożyć pasek twarogu,na wierzch łososia,cebulkę ,paprykę oraz natkę.

    Zawinąć jak gołąbki i układać na talerzu.
    Ja podałam na surowo,można zapiec na tłuszczu i podać na ciepło.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 11 stycznia Wspaniale a la sajgonki. Pozdrawiam Docherus :-* Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 stycznia Fajny pomysł, lubię takie przekąski :) A czy to sajgonki, spring-rollsy, czy inne naleśniki azjatyckie, to nie ma już znaczenia ;)
Liczy się to, że pysznie smakują :)
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 10 stycznia Niesamowity pomysl, niby spring rolsny ale nadzienie jest o wiele lepsze- łosos i twarog wlasciwie tworza nowe danie! Odpowiedzi: 10 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń