Do góry

Dania główne Przepis na:

Przekąski na cieście francuskim

Przekąski na cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28003

Dodano:

Odsłon: 6

Przepis wart wypróbowania: "Przekąski na cieście francuskim"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Rozłóż ciasto francuskie na blacie. Wytnij kółka o śr. 5 cm. Z połowy kółek wytnij ze środka kółka o śr. 3 cm. Pełne kółka posmaruj rozkłóconym jajkiem, połóż na nich wycięte obręcze i również posmaruj je rozkłóconym jajkiem. Piecz ok. 15 min, aż ciasto się zezłoci. Wyjmij, ostudź.

  2. Mus łososiowy: widelcem podziel łososia na kawałki. Wymieszaj z serkiem, drobno pokrojonym koperkiem i posiekanym ząbkiem czosnku. Dopraw pieprzem. Nałóż mus łososiowy do upieczonych ciastek. Udekoruj kawiorem. Babeczki i ptysie wypełnij sałatką lub szynką oraz żurawiną – wg uznania. Udekoruj.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń