Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekąski na cieście francuskim"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 815
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 66
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9200
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 815
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 66
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9200
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Rozłóż ciasto francuskie na blacie. Wytnij kółka o śr. 5 cm. Z połowy kółek wytnij ze środka kółka o śr. 3 cm. Pełne kółka posmaruj rozkłóconym jajkiem, połóż na nich wycięte obręcze i również posmaruj je rozkłóconym jajkiem. Piecz ok. 15 min, aż ciasto się zezłoci. Wyjmij, ostudź.
Mus łososiowy: widelcem podziel łososia na kawałki. Wymieszaj z serkiem, drobno pokrojonym koperkiem i posiekanym ząbkiem czosnku. Dopraw pieprzem. Nałóż mus łososiowy do upieczonych ciastek. Udekoruj kawiorem. Babeczki i ptysie wypełnij sałatką lub szynką oraz żurawiną – wg uznania. Udekoruj.Źródło: Świat kobiety