Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładańce dyniowe z soczewicą"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 301
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 69
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5078
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32671
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 348
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 241
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 301
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 69
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5078
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32671
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 348
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 241
Składniki
Soczewicę opłucz, osącz, mocz ok. 30 minut. Dynię umyj, potnij na cząstki. Oczyść z włókien i pestek. Odetnij miąższ od skóry, potnij go w plasterki. Posól je. Czosnek obierz, posiekaj, połącz z oliwą i imbirem. Posmaruj plasterki dyni i odstaw na 20 minut. Następnie piecz je 20 minut w temp. 170 st.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj osączoną soczewicę. Zalej bulionem i gotuj 30 minut. Pod koniec przypraw solą i pieprzem. Plasterki boczku potnij na połówki. Wysmaż je na suchej patelni. Upieczoną dynię przełóż soczewicą i boczkiem. Danie udekoruj, np. koperkiem oraz szczypiorkiem.Źródło: Tina