Do góry

Desery Przepis na:

Przekładaniec brzoskwiniowo - jogurtowy

Przekładaniec brzoskwiniowo - jogurtowy

Autor: ania_hultaj

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 12

Dodano: 10.10.2010

Odsłon: 1289

Ciasto bardzo łatwe do zrobienia. Na stole wygląda bardzo efektownie ;)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt - Białka ubić, dodając cukier(szkl.). Gdy będzie ubite dodajemy kolejno żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlać na blache wysmarowaną masłem, posypaną bułką tartą lub z papierem do pieczenia. Piec ok 30-40min temp. 170stopni

  2. Brzozkwinie zmiksować wraz z sokiem. Rozpuścić 4łyżeczki żelatyny w wodzie i dolać do brzoskwiń, wymieszać. Mase wlać na biszkopt i wsadzić do lodówki.

  3. Jogurt naturalny wymieszać z 4 łyżkami cukru, dolać żelatyne (4 łyżeczki) wymieszaną z wodą. Wlać na mase brzoskwiniową.

  4. Odrazu na góre położyć herbatniki.

  5. Czekolade roztopić z niewielką ilością mleka w rondelku, wylać na herbatniki i wstawić do lodówki.

  6. Zamiast herbatników na góre można dać garaletkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń