Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo łatwe do zrobienia. Na stole wygląda bardzo efektownie ;)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Biszkopt - Białka ubić, dodając cukier(szkl.). Gdy będzie ubite dodajemy kolejno żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlać na blache wysmarowaną masłem, posypaną bułką tartą lub z papierem do pieczenia. Piec ok 30-40min temp. 170stopni
Brzozkwinie zmiksować wraz z sokiem. Rozpuścić 4łyżeczki żelatyny w wodzie i dolać do brzoskwiń, wymieszać. Mase wlać na biszkopt i wsadzić do lodówki.
Jogurt naturalny wymieszać z 4 łyżkami cukru, dolać żelatyne (4 łyżeczki) wymieszaną z wodą. Wlać na mase brzoskwiniową.
Odrazu na góre położyć herbatniki.
Czekolade roztopić z niewielką ilością mleka w rondelku, wylać na herbatniki i wstawić do lodówki.
Zamiast herbatników na góre można dać garaletkę.