Do góry

Desery Przepis na:

Przekładaniec czekoladowo-rodzynkowy

Przekładaniec czekoladowo-rodzynkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6707

Dodano:

Odsłon: 6196

Biszkopt z masą z gorzkie czekolady i rumowymi rodzynkami nadaje się na każdą okazję))

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. BISZKOPT: białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka cały czas ucierając. Następnie dodać mąkę z pr. do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części.Do jednej dodać mak.Ciasta pieczemy osobno w blasze o wym.35x24 w tem.180 st.C przez ok. 25 minut.

  2. Rodzynki zalać rumem najlepiej dwa dni wcześniej, żeby dobrze nasiąknęły.Odcedzić /zachować odcedzony rum/

  3. Masło i połamaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć z rodzynkami. Dokładnie wymieszać.

  4. Do odcedzonego rumu dolać ok.1/2 szklanki wody przegotowanej, wymieszać i nasączyć biszkopty.

  5. Na jasny biszkopt nałożyć połowę masy czekoladowej, przykryć biszkoptem z makiem i nałożyć pozostałą masę. Udekorować wg uznania. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiola1100 06 kwietnia 2010 to musi być pyszne no i te rodzynki z rumem i czekoladą poprostu poezja

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 06 kwietnia 2010 moje smaki-bardzo lubię ciasta z gorzką czekoladą-dodaję do ulubionych - wkrótce wypróbuję

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 05 kwietnia 2010 Uwielbienie mojego podniebienia. O każdej porze mogę zajadać się takimi smakowitymi potrawami.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń