Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec czekoladowy"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 184
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 184
Składniki
Jajka na naleśniki zmiksuj z mlekiem i mąką na gładkie ciasto. Odstaw pod przykryciem na 30 minut. Potem mocno rozgrzej patelnię, posmaruj ją cienko olejem. Wylej niewielką porcje ciasta, usmaż rumiany naleśnik. W ten sam sposób z reszty ciasta i oleju przygotuj kolejne naleśniki (w sumie zajmie to ok. 15 minut). Gotowe placki zsuń na odwrócony do góry dnem płaski talerz. Banany obierz, pokrój na kawałki. Od razu skrop je sokiem z cytryny, zmiksuj na gładką masę.
Krem czekoladowy lekko podgrzej. Dołóż do niego mus bananowy. Dobrze wymieszaj mikserem. Polewę czekoladową stop według przepisu na opakowaniu.
Naleśniki cienko posmaruj kremem, ułóż jeden na drugim, formując tort. Udekoruj stopioną polewą czekoladową oraz orzechami.Źródło: Naj