Do góry

Desery Przepis na:

Przekładaniec czekoladowy

Przekładaniec czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 61

Dodano:

Odsłon: 778

Pychotka :)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie żółtka ubić ze szklanką cukru. Białka ubić z 1/2 szklanki cukru. Ubite żółtka wlać do ubitych białek i lekko wymieszać. Wsypać do tego kakao i kartoflankę. Dodać proszek do pieczenia i wszystko lekko wymieszać. Wlać na blachę. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.

  2. Najlepiej do tego zrobić KREM do przełożenia. SKŁADNIKI: margaryna ,,PALMA'''' 1 1/2 kostki, cukier 1 1/2 szklanki, cukier waniliowy 1 saszetka, zsiadłe mleko 2 szklanki. Pół porcji też wystarczy. WYKONANIE: Palmę utrzeć z cukrem do białości i powoli dodawać po jednej łyżce mleka. Ostrożnie dodawać ! Bo może się zważyć !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń