Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 698
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 521
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 698
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 521
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Składniki
Wszystkie żółtka ubić ze szklanką cukru. Białka ubić z 1/2 szklanki cukru. Ubite żółtka wlać do ubitych białek i lekko wymieszać. Wsypać do tego kakao i kartoflankę. Dodać proszek do pieczenia i wszystko lekko wymieszać. Wlać na blachę. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Najlepiej do tego zrobić KREM do przełożenia. SKŁADNIKI: margaryna ,,PALMA'''' 1 1/2 kostki, cukier 1 1/2 szklanki, cukier waniliowy 1 saszetka, zsiadłe mleko 2 szklanki. Pół porcji też wystarczy. WYKONANIE: Palmę utrzeć z cukrem do białości i powoli dodawać po jednej łyżce mleka. Ostrożnie dodawać ! Bo może się zważyć !