Do góry

Desery Przepis na:

Przekładaniec jabłkowy

Przekładaniec jabłkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 178

Dodano:

Odsłon: 10038

po prostu dobre ;))

Składniki

  • Biszkopt jasny:
  • jajka, 4 szt.
  • cukier, 4 łyżki
  • mąka, 4 łyżki
  • mąka ziemniaczana, 2 łyżki
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • biszkopt kakaowy
  • jajka 4 szt.
  • cukier 4 łyżki
  • mąka 2 łyżki
  • kakao 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • BISZKOPT RÓŻOWY
  • 4 jajka
  • 2 opakowania kisielu wiśniowego
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA JABŁKOWA
  • 1,5 kg jabłek
  • 8 łyżek cukru
  • 1 opakowanie galaretki wiśniowej
  • 1 opakowanie galaretki agrestowej
  • masa budyniowa
  • 3 szkl. mleka
  • 3/4 szkl. cukru
  • 250 g margaryny
  • 2 op. budyniu waniliowego
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników upiec trzy biszkopty w temp. 170 st. przez ok. 25 minut.

  2. Masa jabłkowa: jabłka obrać, pokroić w kostkę,dusić z cukrem. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać galaretkę wiśniową rozpuszczoną w 1/2 szkl. wody do drugiej agrestową rozpuszczoną w 1/2 szkl. wody.

  3. Masa budyniowa: W 1/2 szkl. mleka rozmieszać budynie, resztę mleka zagotować z cukrem i ugotować budyń. Ostudzić, utrzeć z margaryną.

  4. Przekładanie: jasny biszkopt posmarować częścią masy budyniowej, wyłożyć masę jabłkową z galaretką wiśniową, przykryć biszkoptem kakaowym. Posmarować masą budyniową (zostawić trochę do dekoracji), wyłożyć masę jabłkową z galaretką agrestową. Przykryć różowym biszkoptem. Dowolnie udekorować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń