Do góry

Desery Przepis na:

Przekładaniec makowy

Przekładaniec makowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1668

Dodano:

Odsłon: 14838

Przekładaniec makowy- mak z jabłkami i kremem czekoladowym smakuje nieziemsko!

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto makowe:
    Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy resztę składników i sparzony i zmielony 2 razy mak. Na samym końcu dodajemy piane ubitą z białek. Dzielimy na trzy i pieczemy 3 placki, na blaszce 26/36, przez 30 minut w 180 stopniach.

  2. Masa czekoladowa: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Łączymy z utartym masłem, dodajemy cukier puder do smaku.

  3. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy, ścieramy na dużej tarce, dusimy pod przykryciem około 45 minut następnie dodajemy galaretkę i cukier do smaku mieszamy do rozpuszczenia i ściągamy z gazu.


    Przełożenie: Ciasto makowe- masa czekoladowa- ciasto makowe- masa jabłkowa- ciasto makowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń