Do góry

Desery Przepis na:

Przekładaniec truskawkowo - bezowy

Przekładaniec truskawkowo - bezowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 2766

Ten deser potrafi zaskoczyć niejedno podniebienie, jest bardzo prosty w przygotowaniu.

Składniki

  • Śmietana kremówka, 1 litr
  • śmietanfix Dr. Oetkera 9g, 4 saszetki
  • truskawki mrożone Hortex, 1 opakowanie
  • bezy naturalne, 1/2 kg
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Truskawki kroimy na 2 lub 4 części, najlepiej aby były jeszcze nie całkiem rozmrożone.

  2. Śmietanę + śmietanfixy ubijamy mikserem aby uzyskać bitą śmietanę. Uwaga - nie dodajemy cukru!

  3. Bezy (wszystkie oprócz jednej) kruszymy na drobno.

  4. W płaskim, przezroczystym półmisku kładziemy dość cienkie warstwy: 1) pokruszone bezy, 2) bita śmietana, 3) pokrojone truskawki 4) bita śmietana, 5) pokrojone truskawki, 6) bita śmietana, 7) pokruszone bezy. Na wierzchu położyć całą bezę i włożyć do lodówki na około godzinę. Podawać schłodzone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagoda114 26 marca 2011 Pyszna bomba kaloryczna, ale już mam na nią ochotę:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń