Do góry

Desery Przepis na:

Przekładaniec twarożkowy.

Przekładaniec twarożkowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 63

Dodano:

Odsłon: 153

Deser typu"wszystko w jednym".

Składniki

  • 350gr.twarożku,80gr.cukru,1op.cukru waniliowego,4 listki żelatyny
  • [lub 4 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku],300gr.kremówki,łyżka maku,
  • łyżeczka ekstraktu migdałowego,czubata łyżka kakao,łyżeczka
  • ekstraktu kawowego,opakowanie herbatników,szklanka wiśni z konfitur.
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Keksówkę o wymiarach 10cm. na 25cm. wyłożyć folią spożywczą.Twarożek utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.Żelatynę w listkach namoczyć na 7 minut w zimnej wodzie,odcisnąć i rozpuścić na bardzo małym ogniu.[żelatynę w proszku zalać małą ilością zimnej wody,gdy napęcznieje rozpuścić na małym ogniu].Kremówkę ubić.Ostudzoną żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami twarożku,połączyć z resztą twarożku i dokładnie wymieszać.Dodać ubitą kremówkę.Jedną trzecią kremu wylać na spód przygotowanej keksówki,wyłożyć wiśnie.Pozostały krem podzielić na pół.Jedną część połączyć z kakao i ekstraktem kawowym,wylać na wiśnie.Drugą część kremu połączyć z makiem i ekstraktem migdalowym,wylać na krem makowy,wyrównać.Na wierzchu poukładać herbatniki.Sernik wstawić do lodówki[najlepiej na całą noc].Deser wyłożyć na telerz,tak aby herbatniki znalazły się na spodzie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń