Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec z buraczkami"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35859
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 138
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 242
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 277
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35859
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 138
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 242
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 277
Składniki
Buraki ugotuj. Obierz, zetrzyj na tarce. Masło utrzyj, dodaj olej, jajka, jogurt, zmiksuj. Mąkę wymieszaj z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą i solą, porcjami dodawaj do masy, miksuj. Dodaj połowę startych buraków, wymieszaj.
Tortownicę wyłóż papierem, wlej masę. Piecz godzinę w 180°C, wyjmij, wystudź.
Masło rozpuść, dodaj śmietanę, czekoladę i buraka. Ciasto przekrój, posmaruj kremem, udekoruj.
CZAS: 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień