Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 47
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 145
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 159
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 387
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 47
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 145
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 159
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 387
Składniki
Ciasto: mąkę przesiewam z sodą, przyprawami i solą. Jajka ubijam z cukrem. Wlewam herbatę i olej, miksuję. Do masy wsypuję powoli mąkę i delikatnie mieszam. Masę przelewam do foremki. Kruszonka: suche składniki mieszam i rozścieram je z margaryną. Posypuję ciasto. Piekę 50-60 minut w 180 st. C. Zimne ciasto przekrawam na 3 blaty.
Krem: margarynę ucieram z cukrem, dodając po jednej łyżeczce jogurtu. Na koniec wlewam kawę i mieszam. Na spodnim blacie rozsmarowuję krem i cieniutką warstwę dżemu. Przykrywam drugim blatem, lekko dociskam, nakładam krem i dżem. Kładę blat z kruszonką i dociskam. Wkładam do lodówki.