Do góry

Desery Przepis na:

Przepis na ciasto bez pieczenia. Pomarańczowa Charlotta

Przepis na ciasto bez pieczenia. Pomarańczowa Charlotta

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11047

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Przepis na ciasto bez pieczenia. Pomarańczowa Charlotta"

Składniki

  • 25 dag biszkoptów
  • 3 żółtka
  • 15 dag masła
  • 15 dag cukru pudru
  • 4 łyżki cukru waniliowego
  • 15 dag mielonych migdałów
  • 8 dag marmolady pomarańczowej
  • 120 ml śmietany kremówki
  • 30 dag mandarynek torebka przejrzystej galaretki listki melisy do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żółtka ubij na pianę w gorącej kąpieli wodnej, przestudź. Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawaj żółtka.

  2. Pod koniec wmieszaj mielone migdały, marmoladę i ubitą na sztywno śmietanę.

  3. Tortownicę wyłóż papierem. Włóż do niej obręcz mniejszej tortownicy. Pomiędzy ściankami obręczy umieść na obwodzie przycięte dołem biszkopty. Dno też wyłóż biszkoptami.

  4. Rozsmaruj na nich połowę kremu, rozłóż odkrojone części biszkoptów. Przykryj je resztą kremu. Wyjmij mniejszą obręcz. Odstaw tort do stężenia.

  5. Mandarynki obierz i pokrój w poprzek w plasterki. Na kremie rozłóż mandarynki i zalej je tężejącą galaretką. Tort ponownie odstaw do stężenia.

  6. Wierzch udekoruj listkami melisy.

  7. 50 minut

  8. Porcja ok. 560 kcal

  9. Koszt porcji ok. 3 zł

  10. Przepis na 8 porcji

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń