Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na ciasto z bąbelkami"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 487
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1319
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 487
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1319
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Składniki
Cukier, cukier waniliowy i żółtka ucieram. Dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlewam szampan i olej, razem mieszam.
Łączę z ubitą na sztywno pianą z białek. Delikatnie mieszam drewnianą łyżką.
Ciasto przelewam do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą keksówki. Na wierzchu rozkładam cząstki mandarynek i posypuję cukrem perlistym.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę na złoty kolor w temp. 180°C-200°C około 50 minut.
Upieczone ciasto posypuję cukrem pudrem.
90 min
Porcja 420 kcal
Koszt porcji ok. 2,50 zł
Przepis na 8 porcjiŹródło: Kobieta i życie