Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na domowe grahamki"
Polecam.
Odsłon: 540
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 457
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 321
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 782
Polecam.
Odsłon: 540
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 457
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 321
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 782
Składniki
Dzień przed pieczeniem wymieszaj w misce na zaczyn. Odstaw na 12-16 godzin do fermentacji (w temperaturze pokojowej).
Namocz otręby w połowie wody na ciasto (5 minut). Dodaj do zaczynu razem z pozostałymi składnikami ciasta. Zagniataj na oprószonej mąką stolnicy 5-7 minut, aż sprężyste przestanie kleić się do rąk.
Przełóż do miski, przykryj folią spożywczą i odstaw na 2-3 godziny. Ciasto jest gotowe, gdy podwoi objętość.
Przełóż ciasto na stolnicę, lekko zagnieć i podziel na 9 równych bułek. Ułóż je na oprószonej mąką blasze, obsyp płatkami owsianymi i odstaw na 30-40 minut.
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Spryskaj wodą jego spód i ścianki. Wstaw blachę z bułkami do piekarnika. Piecz 15-20 minut. Po upieczeniu wyjmij grahamki od razu i odstaw na drucianą podstawkę, aby ostygły.Źródło: Olivia