Do góry

Dania główne Przepis na:

Przepis na domowy kebab

Przepis na domowy kebab

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14716

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Przepis na domowy kebab"

Składniki

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 małe kolorowe papryki (o podłużnych strąkach)
  • 6 placków tacos
  • 1 op. gotowej przyprawy do kebabu
  • sól
  • pieprz
  • 4 –5 łyżek oleju do smażenia
  • natka i chili do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso opłucz, osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę. Posmaruj nim filety. Mięso potnij w paseczki. Oprósz je solą i pieprzem. Posyp przyprawą do kebabu. Wymieszaj. Wstaw na godzinę do lodówki.

  2. Papryki oczyść, pokrój na kawałeczki. Na patelni rozgrzej olej. Partiami wkładaj zamarynowanego kurczaka. Smaż po 7–8 minut. Mięso i paprykę włóż do placków. Udekoruj natką oraz chili.

  3. ?Zamiast placków tacos możesz użyć kajzerek albo chlebka pita. Pieczywo rozkrój tak, aby powstała głęboka kieszeń, następnie podgrzej je w piekarniku i wypełnij mięsem.

  4. ?Do kebabu możesz dołożyć ulubione dodatki: pokrojoną w plasterki cebulę, kawałeczki ogórka, pomidora oraz liście sałaty lub kapusty pekińskiej .

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń