Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na domowy majonez"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 272
Polecam.
Odsłon: 747
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36286
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 422
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 272
Polecam.
Odsłon: 747
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36286
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 422
Składniki
Żółtka wbij do miski. Dodaj musztardę, energicznie wymieszaj, najlepiej rózgą. Wlewaj cieniutkim strumieniem olej, cały czas energicznie ubijając (uwaga – majonez łatwo może się zważyć).
Ubijaj do czasu, aż majonez zgęstnieje, stanie się lekko ciągnący, nie będzie się rozwarstwiał (może to zająć 10-15 minut). Pamiętaj, że ubijania nie wolno przerwać! Dopiero na końcu przypraw do smaku solą oraz octem. winnym.Źródło: Chwila dla Ciebie