Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na duszoną kapustę"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 229
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35006
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 189
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 229
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35006
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 189
Składniki
Kapustę umyj, osusz i posiekaj dość drobno. Przełóż do dużego garnka i zalej niewielką ilością wody. Wsyp sól, dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie i duś kapustę na małym ogniu, aż zrobi się dość miękka.
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju.
Grzyby namocz w osolonej wodzie (szybciej odejdzie piasek i inne zanieczyszczenia), przepłucz, po czym włóż do garnuszka z wodą i chwilę obgotuj. Odcedzone przełóż na patelnię z cebulą i przesmaż.
Przełóż do garnka z kapustą, wsyp przyprawy i całość podduś.
Na koniec zapraw potrawę śmietaną i mąką. Gotową udekoruj tymiankiem.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax