Do góry

Desery Przepis na:

Przepis na fasolkę z ogórkami

Przepis na fasolkę z ogórkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 6

Smaczny pomysł na "Przepis na fasolkę z ogórkami"

Składniki

  • 1 kg fasoli jaś
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 1 kg kiełbasy
  • 2 duże marchewki
  • czerwona papryka
  • 3 cebule
  • po kawałku pora i selera
  • 2 ogórki kiszone
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 4 łyżki pikantnego keczupu
  • łyżeczka przyprawy do fasolki po bretońsku
  • olej
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki mąki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolę zalej wodą, mocz 12 godzin (nie odcedzaj). Boczek, marchewki, por i seler oczyść, pokrój w kostkę.

  2. Dodaj do fasolki, ugotuj na małym ogniu do miękkości.

  3. Kiełbasę pokrój w kostkę. Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj kiełbasę, podsmaż. Przełóż do fasolki.

  4. Dodaj koncentrat i keczup, pokrojoną paprykę i ogórki, przypraw, wymieszaj, zagotuj. Mąkę rozrób z wodą, zagęść fasolkę.

  5. Przypraw, zagotuj.

  6. Czas przygotowania: 50 min

  7. Ilość porcji: 10

  8. Cena za porcję: 3,20 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń