Do góry

Dania główne Przepis na:

Przepis na idealną zupę pomidorową

Przepis na idealną zupę pomidorową

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11045

Dodano:

Odsłon: 10

Przepis wart wypróbowania: "Przepis na idealną zupę pomidorową"

Składniki

  • 6 skrzydełek kurczaka lub niewielkie indycze skrzydło albo 60 dag wołowego z kością (ew. mięso mieszane)
  • 1 kg świeżych pomidorów lub 2 puszki pomidorów w zalewie albo 4-5 łyżek koncentratu ew. 1/2 l gęstego przecieru
  • włoszczyzna
  • ulubione zioła do wyboru
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • cukier
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso zalej zimną wodą, po zagotowaniu systematycznie usuwaj szumy. Dołóż włoszczyznę, przypieczoną na palniku cebulę, wsyp sól i gotuj na minimalnym ogniu przynajmniej 2 godziny.

  2. Pomidory pokrój, podduś na odrobinie oliwy, przetrzyj. Te z zalewy też przetrzyj lub zmiksuj. Połącz pomidory (koncentrat, przecier) z rosołem. Dopraw.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń