Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na krówkę"
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1127
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 20
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 52
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1127
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 20
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 52
Składniki
Do przesianej mąki dodać zimne masło, posiekać. Dodać cukier, żółtka i proszek do pieczenia. Starannie zagnieść ciasto.
Podzielić na dwie części, cienko rozwałkować. Ułożyć na dwóch blachach. Upiec na złoty kolor. Gdy ciasto ostygnie, posmarować jeden placek warstwą dżemu i nałożyć drugi, delikatnie docisnąć.
Z mleka odlać pół szklanki, resztę zagotować z cukrem. Do zimnego mleka dodać obydwa rodzaje mąki i cukier waniliowy, wlać do gotującego mleka, wymieszać, zagotować.
Masło utrzeć, dodać do budyniu, wymieszać. Wylać gorące na ciasto. Śmietanę z cukrem gotować aż zgęstnieje, dodać szklankę orzechów i łyżkę wody. Ciepłe wylać na masę.
<strong>Superrada</strong>
Ciasto odstawić do całkowitego zastygnięcia. Przed podaniem każdy kawałek ozdobić, np. pokruszonymi cytrynowymi bezikami lub tartą gorzką czekoladą.Źródło: Twoje Imperium